dl1(new)-lp1: landing page 1

Jeste li ga vi upoznali?

Priča iz Mateja 8:23-27

Bilo je to mirno, ali zlosutno ljetno veče. Lađa je lijeno plovila dok su muškarci gledali zalazak sunca i jedan od njih je čak otišao da spava pod krmu. Izgledalo je kao da ništa ne bi moglo poremetiti ovu savršenu noć. Onda je iznenada nebo postalo sivo s tmurnim oblacima. Počele su padati krupne kapi kiše. Grmljavina je odjeknula nebom. Munja je razbila tamu. Valovi su bacali lađicu sad vamo sad tamo kako je svaki val bivao veći od prijašnjeg. Svi su vikali od užasa, osim jednoga – čovjeka koji je zaspao u krmi.


Muškarci u čamcu su bili užasnuti, ali su imali jednu nadu. Pozvali su usnulog čovjeka, „Spasi nas, Gospodine! Poginut ćemo!“ Čovjek je ustao i oni su odmah vidjeli da u njemu ima nešto drugačije. Primjetio je zavijajnje vjetra i bijesne valove, ali se okrenuo i upitao svoje prijatelje: „Zašto se toliko bojite, malovjerni?“ I onda je zapovjedio oluji: „Tišina! Umiri se!“


Ako bi bilo ko drugi ovo izgovorio, njegove riječi bi bile izgubljene u tim zavijajućim vjetrovima. Ali kad je ovaj čovjek, Isus Krist, to izgovorio, oluja se poklonila u pokornosti i prestala.

Ko je Isus? Jeste li ga vi upoznali?
Ovo su najvažnija pitanja koja ikada mogu biti pitana, jer ovaj čovjek može biti s nama u svakoj oluji s kojom se suočavamo, na otvorenom moru i u našim vlastitim srcima.


Ako želite primiti Bibliju...

Ako želite razgovarati s nekim ko je pronašao mir u Isusu...