dl1(new)-lp3: landing page 3

Od koga tražiš zaštitu?

Da li ti trebaš zaštitu i mir koje Isus nudi od zloga?

Pročitaj istinitu priču od nekoga ko je upoznao Isusa i ko je iskusio Njegovu moć!

(prepričavanje Marka 5:1-20)

Hamza je zadrhtao dok mu je noćni vazduh šibao ogrtač, a gusta magla obavijala je njegov prigušeni fenjer. „Hajde, Amar. Trebali bismo se vratiti u stado. "

"Svinje će biti dobro, Hamza!" Amar se popeo na uzglavni kamen, a sitni kamenčići su se mrvili pod njegovom težinom. "Osim toga, kada si zadnji put imao priliku istražiti uklete grobnice?"

"Ovo je loša ideja." Hamza je provirio u mrak, slabašan odsjaj njegovog fenjera jedva je osvjetljavao masivne, kvrgave korijene i obrasle grobove. „Otac ne bi želio da budemo ovdje. Znaš priče. "

Iznenada, jedan krik je odjeknuo iza velike grobnice s njihove lijeve strane. Hamza je ispustio fenjer i svjetlo se ugasilo. "Ovdje!" Amar je šapnuo iza panja. Hamza se pridružio svom bratu i zajedno su gledali kako se čudovište pojavljuje. Činilo se da je crna boja čovjekovih očiju djelovala tamnije od noćnog neba, a njegovo nago tijelo bilo je prekriveno nazubljenim ožiljcima i posjekotinama. Čak i u mjesečevom mutnom odrazu, braća su mogla vidjeti mišiće koji se talasaju ispod žilave kože.

Odjednom je čovjek nalik čudovištu ponovo vrisnuo, a val hladnoće oprao je braću dok su ga gledali kako se okreće kako bi se s brda sjurio prema obali. Jasno je krenuo prema čovjeku koji je upravo izašao iz malog ribarskog čamca. Braća su sa strahom promatrala kako je čudovište  pritrčalo čovjeku i čekali su ga da rastrgne jadnog pridošlicu na komade. Ali, umjesto da ga rastrga, čovjek nalik čudovištu bacio se pred njegove noge.

Braća nisu mogla razabrati, rekao je, ali nisu imali problema da čuju odgovor čudovišnog čovjeka kako odzvanja grobovima u kojima su gledali: „Kakve veze imaš sa mnom, Isuse, sine Svevišnjeg Boga? Zaklinjem te Bogom, ne muči me. "

"Ko je taj čovjek?" Šapne Amar. "Da li bi zaista mogao biti Sin Boga Svevišnjeg?"

Čudovište je vrisnulo i reklo: „Zovem se Legion, jer nas je mnogo. Molimo te, ne bacaj nas u Bezdan. Pošalji nas u svinje, pusti nas  u njih! "

Isus je klimnuo glavom, a stotine tamnih oblika iznenada su izašli iz čudovišta, a svaki je zavijao od paklenog bijesa. Amar i Hamza s užasom su gledali kako demoni ulaze u njihovo stado svinja na udaljenom obronku. Svinje su u mukama zacvilile, jurile prema liticama i bacile se u more.

Braća su se okrenula natrag prema Isusu u mješavini čuda i straha. Čovjek-čudovište je izliječeno. A sada, Isus mu je ponudio svoj ogrtač! Ko je bio taj Isus? Je li imao više moći od onih zlih duhova? Kako je mogao to da uradi?


Da primite Bibliju...

Ako želite pričati s nekim ko je iskusio Isusovu spasonosnu moć nad zlom...