dl1(new)-lp2: landing page 2

Da li ti trebaš iscjeljenje I mir koji Isus nudi?

Pročitaj istinitu priču ispod od nekoga ko je upoznao Isusa i iskusio Njegovu iscjeljujuću moć!
( prepričavanje Marka 5:25-34)

“Tako mi je žao,”, doktor je rekao.” Nema više ništa što ja mogu učiniti.”

     Sanja je pogledala dolje na kovanice u svojoj ruci. Kako bi ona sada mogla dobiti hranu? “Hvala ti svakako,” ona je rekla nakon što ih je predala.  Zveknuli su u doktorovom ispruženom dlanu dok se okretao I vratio svom domu. Sanja  se zagledala za momenat u zatvorena vrata I onda se okrenula,  njene oči su zasuzile.

Niko je nije mogao iscijeliti.

     Dok se vraćala kroz grad, osjećala je poglede. Niko nije uspostavio kontakt očima. Primijetila je jednog od svojih starih doktora i podigla ruku u znak pozdrava, ali spotaknula se o kamen na putu i pala na zemlju.

Doktor je požurio držeći se za svoj medicinski materijal. Sanja se polahko digla, krvavih koljena i toplih obraza, mračno se sjećajući svoje prve posjete njemu prije dvanaest godina. Obećao joj je da će mu Bog pomoći da učini čudo, ali nakon osam mjeseci, konačno joj je rekao da će patiti do kraja života. Nije je mogao izliječiti.

I sada, poslije dvanaest godina doktora poslije doktora, ona je znala
da je niko nije mogao iscijeliti.

    Sanja je stigla do svojih ulaznih vrata i vidjela da je čeka njena sestra Azemina, a njen osmijeh gotovo je osvijetlio Sanjin mali životni prostor. "Jesi li čula dobre vijesti?" uzviknula je.

     „Isus iz Nazareta je ovdje! „ Izliječio je gubavce i sakate, izgonio je demone I vratio vid slijepima! Čak sam čula da su izliječeni ljudi koji su samo dodirnuli njegovu odjeću. Ako može sve to, može i tebe iscijelitii! "

„Niko me ne može izliječiti, Azemina. Ti to znaš. "

     Sanja je sklonila sestrine ruke s njenih ramena i srušila se na stolicu. "Doktor Adin bio mi je zadnja nada."

„Ali za Isusa se kaže da je Mesija! On je spasenje našeg naroda - čak sam čula da je smirio oluju! "

     Sanja je podigla pogled prema svojoj sestri. Mesija? Isus? Na zvuk njegovog imena, tračak nade našao se u njenoj duši. Možda ...

"U redu - doći ću."

     Ubrzo je Sanjino srce potonulo kad su ona i Azemina ugledale masivnu gomilu koja je okruživala Isusa. "Nikad nećemo uspjeti." Sanja je rezignirano uzdahnula. "Vjerovatno ne bih mogla ni dodirnuti njegov ogrtač."
 

"Imaj vjere u Boga!"  rekla je Azemina. "Čekaj ovdje. Pokušat ću pronaći Bliži put. "

     Sanja je gledala sestru kako se udaljava, a zatim se popela na obližnju klupu kako bi pokušala vidjeti preko mnoštva. I eto ga. Oči su joj se uprle u njega  kad je shvatila da se kretao prema njoj. S naletom nade, Sanja je sišla i pokušala pronaći način da prođe između muškaraca i žena ispred sebe, ali niko nije slušao.

    Pokušavala je doći do njega, očajnički, iznova i iznova, ali nije bilo načina da se približi dovoljno. "Molim te, moram razgovarati s Isusom!" viknula je. Kao i uvijek, dočekali su je s prezirom i odbacivanjem. Niko se nije micao. Činilo se da je gužva rasla sprečavajući joj put. Sa posljednjim činom očaja, Sanja je prestala nastojati da se progura i pala je na jedno koljeno.

"Oče Bože", šapnula je kroz stisnute zube. „Toliko dugo nisi odgovorio na moje molbe za milost. Bože, molim te, čuj me sada. Vjerujem ti. Vjerujem Isusu. Sigurno ću, ako dotaknem čak i njegovu odjeću, ozdraviti. "

     Obuzeli su je mir i smirenost kao što to nikada prije nije osjećala. Sanja je polahko podigla glavu, provirila kroz oči pune suza i ugledala Ga. Njegova leđa su joj bila okrenuta prema njoj, ali mogla je razaznati Njegovu išaranu smeđu I bijelu odjeću dok je pružala ruku jedva se četkajući o rub Njegovog ogrtača.

I odmah je, bez ikakvog upozorenja, osjetila u svom tijelu da je izliječena od svoje bolesti. Ni jedan lijek nije joj izazvao takav osjećaj.

     Isus se okrenuo i njegove ljubazne, čudesne, okeanske oči probile su joj Se do dubine duše. Poznavao ju je. Poznavao ju je bolje nego što je bilo ko ikad imao ili mogao, i volio ju je kao kćerku. Nijedan je doktor nikada nije pogledao ovako. Rekao je mnoštvu, još uvijek uprtog u njezin pogled, "Ko je dotaknuo moju odjeću?" Zvao ju je. Drhteći i plačući, Sanja se spotaknula o njega i pala na zemlju, te mu sve ispričala. Isus ju je polako podigao na noge, obrisao joj suzu s oka i rekao:

„Kćeri, tvoja te vjera ozdravila; idi u miru I budi izliječena od svoje bolesti."


Ako želiš da primiš Bibliju
...

Ako želiš pričati s nekim ko je upoznao Isusa i iskusio iscjeljenje I mir koji On nudi
...